DagRit Oosterburen met Ron – 4 augustus

Exclusief voor leden

Op de vraag van de Toercommissie of er leden zijn die een keer een ritje willen organiseren, kwam er een initiatief van Ron. Een mooie route van 300 kilometer die start bij de Houtsnip en via onze eigen prachtige Veluwe richting het grensgebied in de gemeente Montferland. Aansluitend rijden we een mooi stuk door het land van onze oosterburen.

Na de oversteek van de IJssel met het pontje bij Brummen, en de koffie in het mooie stadje Bronkhorst, rijden we door Montferland, wat ook wel het Land van Bergh wordt genoemd, ter herinnering aan het eeuwenoude graafschap Bergh dat in de kern zowel Bergh met de oude vestingstad ’s-Heerenberg en de dorpen Beek, Stokkum, Zeddam, Braamt, Kilder en Azewijn, maar ook Didam met Loil en Nieuw-Dijk die ook bij Bergh hoorden – omvatte, bij elkaar de huidige gemeente Montferland.

Daarna steken we de grens over naar het land van onze oosterburen en gaat de route richting Xanten (een stukje links van Wesel). Daar heeft Ron een lunchlocatie geregeld, wat direct ook een bikertref is, pal aan de Rijn (Oh, entschuldige!… daar noemt men het natuurlijk Rhein). Hoe men het ook uitspreekt, het is echt een wunderschöner plek!

Na een lekkere lunch gaat de route weer omhoog en steken we nogmaals de ‘Rhein’ over bij Emmerich am Rhein om daarna de grens weer over te steken. We volgen de rivier nog een stukje en komen onder andere door Lobith, waar de Rijn Nederland binnenstroomt. Via een hoop leuke dijkjes en kleine leuke weggetjes rijden we terug naar de Veluwe. We stoppen nog een keertje onderweg om nog iets te drinken. 

Kortom, een prachtige route, met dank aan Ron!

Overige informatie is gemaild aan de leden.