Verslag HunebeddenRit – Een steengoed initiatief!

Met 30 motoren en 4 bijrijders begon de rit natuurlijk super goed!! Wat een grote opkomst voor toch wel even 269 kilometer in het verschiet. De uitdaging om de groep bij elkaar te houden is gelukt.  

We vertrokken om 9.30 richting de geur van koffie met zelfgebakken appeltaart van Erica en Ab in Lelystad. Om 10 uur konden we zonder moeite de motoren parkeren op de door Ab aangegeven plek en met voor iedereen een zitplaats genieten van de appeltaart of cake met verse aardbeien. Ab en Erica, hartelijk dank voor de gastvrijheid en het lekkers!! Wat een werk voor zoveel mensen, Erica had  genoeg taart gebakken. Het was heerlijk.

Vervolgens reden we een prachtige route door Kampen, Hasselt en slingerend langs de Wolf AA in Ruinerwold, kwamen we rond half 1 aan bij ‘t Theehuis in Darp, alwaar je ook de hunebedden kon aanschouwen. Maar niet te lang, want na een super lekkere lunch, waarbij iedereen zo’n beetje tegelijk z’n eten kreeg, reden we om 14.00 weer verder. 

Mooie Drentse plaatsjes en dorpjes, over de Brink in Diever, Ruinen, De Wijk en Nieuwleusen, stopten we voor een flesje water met een snoepje in Dalfsen op een parkeerplaats.  Iedereen had nu zo’n 200 kilometer in de benen en er werden al wat mensen stijf van het zitten (ikzelf vooral 😄).

De laatste kilometers via Zwolle, Hattem onze mooie Veluwe weer in, en nog even genieten van de bossen bij Vierhouten, Stakenberg, om ten slotte tegen 17.20 weer aan te komen bij de Houtsnip.

Wat een mooie rit en zo leuk om de lange stoet motoren achter elkaar aan zien rijden, slingerend door het landschap. Ook het weer zat mee, niet te warm en niet te koud. 

Het was een geslaagde dag. Tonny, Vincent, Ab, Erica en sluitrijders Evert-Jan en Evert, dank jullie wel voor deze mooie dag!! 

Hartelijke groet,
Jannieke