VMTC PicknickRit 2024 – Zaterdag 28 september


Exclusief voor leden.

De VisRit voor dit jaar is helaas in het water gevallen. Voor wie van een visje houdt, vist helaas achter het net. Maar we hebben gelukkig nog wel de VMTC PicknickRit, een mooie rit met picknick op de kalender staan!

Het weekend na de Molen-Motor-Rit is het jaarlijkse VMTC Hotelweekend en op zaterdag 28 september rijden we dan de VMTC PicknickRit. De PicknickRit is daarmee de (officiële) afsluiter van ons motorseizoen. En natuurlijk, als er nog mooie dagen worden beloofd, gaan we zeker nog een of meerdere ritjes organiseren! Hou de website, je e-mail en natuurlijk Facebook in de gaten! Oh, en je kan je natuurlijk ook alvast gaan voorbereiden op onze jaarlijkse BowlingAvond!

Rijden, picknicken en weer rijden!

Op zaterdag 28 september starten we vanaf de Houtsnip. We verzamelen rond 09.00 uur en we vertrekken een half uurtje later.

Afhankelijk van het aantal deelnemers rijden we in groepjes. Het eerste stuk gaat over onze eigen mooie Veluwe. De herfst is afgelopen week toch echt gestart, dus de natuur is zich weer aan het voorbereiden voor de koudere maanden. Bomen zijn nu nog groen, maar het gaat niet lang meer duren of alles verkleurt weer naar vlammend rood, oranje en geel. Ook de temperatuur is wisselvallig. ’s Ochtends is een extra laagje aan onder je jas geen overbodige luxe, maar zodra de zon ook maar even de kans krijgt, kan het extra laagje zeker uit.

De route loopt eerst door het Leuvenumse Bos, langs kasteel Staverden naar het zuiden, om dan door te steken, via een stukje van de N302, onder de A1 door, richting Kootwijk. Het voorwiel richten we langzaam richting het Westen, en brengt ons in de buurt van Barneveld. Maar vlak voor we Barneveld inrijden slaan we linksaf, richting Lunteren, om tussen Renswoude en Ederveen de provinciegrens over te steken naar provincie Utrecht. Na het plaatsje Overberg rijden we tussen het Zuilensteinsche Bosch en het Amerongse Bosch door naar Amerongen.

Langs de Neder-Rijn, via Wijk bij Duurstede, verder langs de Lek, de Ossenwaard om in Nieuwegein, aan het einde van de Lekdijk, bij Brasserie het Raadhuis, de motor maar eens uit te zetten en een lekker bakkie koffie met iets lekkers te nuttigen. En die smaakt zeker lekker, want de club rekent voor je af!

Nadat we zijn uitgezwaaid bij de brasserie, nemen we ook afscheid van de Lek en zetten de route voort via een paar kleine gehuchtjes met grappige namen, zoals Klaphek en Uitweg, richting Oudewater. Vanaf Oudewater rijden we naar het Noorden, passeren de A12 en rijden door Harmelen. Via Breukelen rijden we langs de Loosdrechtse Plassen, langs Oud Maarseveen en Maartensdijk, om in Lage Vuursche, in de Kuil van Drakenstein te stoppen voor de VMTC Picknick!

VMTC Picknick

De picknick wordt verzorgd door ons kersverse team van de Activiteiten-commissie. Ze hebben een heerlijke lunch voor ons in petto. Ook de picknick zal zeker goed smaken, omdat ook hier de club de kosten voor haar rekening neemt.

Na de picknick hebben we nog zo’n 70 kilometer voor de boeg. Via Baarn en Soest rijden we langs Amersfoort omhoog richting Eembrugge en rijden we de Arkemheenpolder in. Via Eemdijk, langs het Eemmeer, om na Spakenburg onze eigen provincie Gelderland weer binnen te rijden. Via Nijkerk, landgoed Schuitenbeek en Telgt komen we weer in Ermelo.

De totale route is een kleine 240 kilometer en start en eindigt bij de Houtsnip langs de Flevoweg, beter bekend als de N302.

De VMTC PicknickRit is exclusief voor leden. Voor leden: aanmelden kan via de knop in de e-mail.