Verslag DagRit Kleve, met BBQ bij Jaap

Zaterdag 27 juli 2024: aan het begin van de week (lees maandag 22 juli) was het weerbericht voor deze dag dat Pluvius één buitje regen voorzien had. Zo eentje van ’s ochtends een uur of 7 tot ’s avonds een uur of 11. In de loop van de week moet Pluvius gezien hebben dat er een fantastische dag voor VMTC’ers op het programma staat. Het weerbericht werd beter en beter met uiteindelijk fantastisch weer.

Een mooi rit langs ’s Heeren wegen (zoals alleen Huub van der Lubbe van De Dijk dit kan zingen) via het Brabantse land naar Kleef. Daar stonden de tafels op gereserveerd om een bestelling naar keuze (wel van de kaart natuurlijk) te verorberen.

Vervolgens terug naar Harskamp waar 2 koks aan 2 kachels stonden om de hamburgers, worsten, steaks en de nodige voorbereiding met salades, stokbrood, enz. Niet teveel over zeggen want anders zijn deze mannen straks, vanwege de professionele kwaliteit, de klos in tout ollande om aan de kachel te staan. Toppers!

Om kort verhaal lang te maken: een fantastische dag met veel dank aan Jaap!

Ps: er was een fooienpot waarvan de inhoud hoger was dan de kosten van de dag. Het ‘overschot’ is gedoneerd aan het Daniël den Hoed huis.

Voor de oplettende lezers onder ons … er was aan de dagrit naar Kleve naast een barbecue ook nog een prijsvraag verbonden. De prijzen (en zeker geen sinecure) zijn beschikbaar gesteld door Motorhuis De Valkenier (website). 

Motorhuis De Valkenier

Jaap had een mooie quiz in elkaar gezet met gelukkig hele makkelijke vragen. Zo van: ‘Wie werd waar geboren en door wie werd hij hoe genoemd?’. Refererend aan de afzegging van één van onze leden waar die ochtend om half 9 een kleinkind geboren is. En nee, ik weet het zeker, die krijgt niet de voornamen ‘Dagrit’ en/of ‘Kleve’. 

Euh … nee, de vragen gingen over hoe groot de Veluwe is (in hectare wel te verstaan), de Formule 1, TT circuit Assen, het aantal edelherten, enz. Zie, echte vragen over en rond onze mooie Veluwe in combinatie met motoren. Echte VMTC-vragen!

De prijswinnaars hebben de prijzen inmiddels in ontvangst genomen. En zoals men dat in mooi VMTC’s zegt: uitslag is ohne gewähr. Met de jury is geen correspondentie mogelijk.

Mooie opkomst en mooi weer bij de Dagrit naar Kleef met een bijzondere afsluiting. Een prijsvraag met prijzen van Motorhuis De Valkenier.